Majoritatea tăcută vs. minoritatea gălăgioasă 

​Aseară, i-am văzut pe „tinerii frumoși și liberi” care se întorceau de la protestul lor duminical.

O primă observație (legat de formă): am văzut foarte mulți care nu erau nici tineri și nici frumoși nu mi s-au părut. 🙂 Unii, probabil, nu erau nici atât de liberi precum se credeau/pretindeau. 

A doua observație (legat de fond): democrația nu înseamnă să acționezi așa cum vor cei care strigă mai tare în stradă. Democrația înseamnă să respecți  votul popular. Pentru că atunci când urnele vorbesc, strada trebuie să tacă. Mai ales dacă în stradă sunt cei care tocmai ce au pierdut alegerile…
Votul majoritar trebuie să prevaleze în fața zgomotului străzii. Majoritatea tăcută trebuie să fie mai puternică decât minoritățile zgomogoase.Sper ca și în cazul fragilei democrații românești să fie la fel. 

Pe de altă parte, pentru funcționarea acestei democrații, minoritățile trebuie ascultate și protejate. Tirania minorității însă trebuie evitată. La fel cum tirania majorității trebuie combătută. Pentru că ambele sunt la fel de nocive.

A treia observație (legat de spiritul democratic): vă anunț solemn că orice comentariu în sens contrar celor exprimate de mine va fi moderat. A se citi șters. 😆 Așa e democrația la mine în ogradă. Fără supărare.

Reclame

Un gând despre “Majoritatea tăcută vs. minoritatea gălăgioasă 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s