Câteva comentarii pe marginea ”protestelor” de aseară:  am văzut un marș 100% politic și politizat, atât prin mesaje, cât și prin prezență (inclusiv a unor lideri politici, gen Cioloș, Turcan, Barna, etc.).

Sunt convins că dacă cineva i-ar fi întrebat pe așa-zișii protestari câți au citit modificările legislative care urmează să intre în dezbaterea Parlamentului, numărul ar fi tins spre zero. Mai mult, dacă îi întrebi ce anume îi deranjează, cei mai mulți vor sări la înaintare cu celebra lozincă cu independența Justiției. Adică, practic, nu vor spune nimic concret. Pentru că nu au citit sau nu îi interesează, ei fiind mânați în luptă de alte interese. Apărarea statului de drept și a Justiției sunt doar niște pretexte (destul de străvezii), scopul ”protestatarilor” fiind unul eminamente politic.

În concluzie: avem de a face cu niște proteste politice, organizate și susținute de Opoziția politică (PNL-USR-Cioloș), împotriva câștigătorilor alegerilor de anul trecut (PSD-ALDE). 

Așa că lăsați-o mai ușor cu civismul și propaganda. 

Scopul protestelor? Schimbarea Guvernului și preluarea puterii de către cei care au pierdut alegerile anul trecut. Când nu ești în stare să câștigi alegerile, încerci să preiei puterea folosind presiunea străzii și naivitatea oamenilor.

Și apropo. O ultimă observație pentru toți naivii axaltați că fac revoluție: nu protestează toată România, cum încearcă unii să acrediteze ideea. Protestează doar o parte, unii nemulțumiți, Opoziția politică. Așadar, revoluția se amână. Până la alegerile din 2020. 

Eu în continuare #rezist.

PS. Imaginea cu ”protestatarul” orădean îmbrăcat în steagul Americii ar fi delicioasă, dacă nu ar fi ridicolă.  Abia m-am putut oprin din râs. :-))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s