16

Au mai rămas în joc doar 16 echipe la Cupa Mondială de fotbal din Africa de Sud. Şase sunt din Europa (Olanda, Slovacia, Germania, Anglia, Spania şi Portugalia), şase reprezintă şcoala latino (Uruguaz, Brazilia, Chile, Argentina, Mexic şi Paraguay), două din Asia (Coreea de Sud şi Japonia), o echipă din Africa (Ghana) şi una din America de Nord (SUA). Franţa şi Italia sunt absenţii de serviciu, la care aş mai adăuga eu şi Serbia; în timp ce singura surpriză „surprinzătoare” rămâne prezenţa slovacilor în această fază a competiţiei.

Din acest club „select” de 16 se detaşează patru favorite: Olanda, Brazilia, Argentina şi Spania. Aş fi pariat că dintre acestea se vor alege finalistele, însă tabloul meciurilor arată că, teoretic, Olanda va întâlni Brazilia deja în sferturi; aşa că în semifinale vom mai avea o „surpriză” pe care nu ar fi pariat nimeni la debutul competiţiei; aceasta se va alege între Uruguay, Coreea, SUA şi Ghana.

Mi-ar plăcea să văd o semifinală cu Olanda vs. Uruguay, iar o alta în care se să întâlnească Argentina şi Spania, dar până atunci mai sunt multe emoţii de trecut.

Un gând despre “16

  1. Suna mai bine Brazilia-Uruguay,asa de dragul latinilor :)))
    Ca sa nu mai vorbesc de o finala Brazilia-Spania, asa de dragul…meu :)))))))))))))

Lasă un comentariu